Misvak ve Hacamat Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi Ömer Muhammed Öztürk

Misvak ve Hacamat Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi Ömer Muhammed Öztürk

Yayınevi
Barkod
Misvak ve Hacamatın Faydaları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Misvak ve Hacamat - Ömer Muhammed Öztürk
Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi
"Sağlıklı Yaşam İçin Vazgeçilmeyecek İki Sünnet"
*Renkli Kuşe Kağıt

Hazırlayan: Ömer Muhammed Öztürk
Katagori: Sağlık - Sünnet
Sayfa Sayısı: 96
Boyut: 12 x 17 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Lüks Kuşe Kağıt Renkli Baskı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Vâcibe yakın müekked sünnetlerden olan misvak; kullanımı kolay, yan etkisi olmayan ve ağzı temizlemesinin yanı sıra insan sağlığına pek çok faydası bulunan bir bitkidir. Yapılan araştırmalar, bu bitkinin geçmişte olduğu gibi bugün de alternatifsiz bir diş fırçası olma özelliğini koruduğunu göstermektedir. Kitabımızda Misvakın tespit edilebilen 86 faydası anlatılmaktadır.
Hacamat ise, günümüzde Almanya’dan Çin’e Malezya’dan Amerika’ya ve Avusturalya’ya kadar birçok ülkede alternatif tıpta en fazla tavsiye edilen tedavi metodlarından biridir. Hacamat, derinin altındaki akıcılığı olmayan pıhtılaşmış, bünyeye zarar veren kirli kanın dışarı atılmasıdır. Vücuttaki fazla kan kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklar, allerji gibi bir çok hastalığa sebeb olmaktadır. www.kitaptakipcileri.com
Ayrıca hacamatla baş ağrısı, bel ağrısı, diz ağrısı, uyuşukluk, gibi rahatsızlıklar tedavi edilir. İngiliz Nörolog Dr.Henry Head (1861-1940)’e göre deri üstündeki "receptor”lerin iç organlarımızla olan irtibatları sayesinde hacamatla bu organlarımız tedavi edilmektedir.www.kitaptakipcileri.com
Eserde, önemleri henüz yeterince anlaşılmamış bu iki hazine; bilimsel veriler ve dindeki delilleriyle birlikte anlatılmaktadır...
www.kitaptakipcileri.com
Kitaptan Bazı Bölümler:
Hacamat kısaca vücutta hastalıklara neden olan kirliliğin peygamber efendimiz s.a.v in de uyguladığı şekilde dışarı alınması işlemidir.
Hacamat Bağışıklık sistemimizi felç eden kirlenmiş, kan özelliğini kaybetmiş sıvının peygamber efendimiz sav inde 1400 yıl öncesinde tarif etmiş olduğu çok önemli bir tedavi şeklidir.
Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsız, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur.
Hacamat vücüdun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, toksinler ve kullanılan ilaçların vücutta bıraktığı kalıntıların dışarı alınması işlemidir.
Öz kültürümüzde binlerce yıldır kullanılan sünnet bir tedavi şeklidir.  www.kitaptakipcileri.com
Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygındır ama faydası  bilim adamları tarafından kanıtlanan ülkelerde de  uygulanmaktadır işte bazı avrupa ülkeleri.  Çin’de Almanya, Malezya’da Kanada Arap dünyasından Avustralya’ bütün dünyada kullanılan önemli bir  tedavi yöntemidir.
 ‘Hacamat’ kelimesi Arapça ‘emmek, normal formuna getirmek’ anlamlarını taşır. Geleneksel olarak boynuzla, cam kupalarla veya çağdaş aletler yardımıyla yapılabilir.
Hacamatın Genel Faydaları;
Hacamat her şeyden önce bir kan verme eylemi olduğundan kan vermenin tıbbi faydaları başlığında bütün faydalara haizdir.

Hacamat kanserden kısırlığa kadar birçok hastalığa karşı hem koruyucu hem de tedavi edici özelliğe sahiptir.

► Baştan hacamat olmak; delilik, cüz zam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır.
► Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. 
► Kırmızı kan hücrelerini (alyuvarları) büyüten kanı katılaştıran, dolaşımı bozan fazla asitleri hacamatla vücuttan dışarı atabiliriz.
► Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar.
► Ödemleri çözer.  www.kitaptakipcileri.com
► Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
► Kan üretimi ile görevli organları uyarır.
► Beyin fonksiyonlarını canlandırır. 
► Ağrıları giderir.
► Hastalıkları önler.
► Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.
► Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder. Çünkü hacamatın etkisi hemen zuhur eder.
► Unutkanlık ve dikkat eksikliği olanlar; okuduğunu zor anlayanlar için kafadan hacamat (Kupa terapisi – Cupping Therapy) çok faydalıdır. Hacamat ezber kuvvetini artırır.
► Metabolizmayı düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Hacamat yaptıranlar daha az hastalıklara yakalanır, daha sağlıklı ve daha dinç görünüme sahip olurlar.
► Vücuda canlılık ve enerji verdiğinden dolayı cilt ve vücut daha genç görünür.  www.kitaptakipcileri.com
► Değişik nedenlerden dolayı vücudun belli noktalarında biriken toksinler dışarı alındığında vücudun bio-elektrik enerji si ve aura sı yoğunlaşır. Buda daha az uyku ve daha dinç yaşam demektir.
► Akciğer tarafından yeterince temizlenemeyen kan zamanla daha koyu hal alır, kılcal damarları tıkamaya neden olur. Hacamatla bu toksik maddeler arındırılarak organlar daha düzenli çalışmaya başlar.
► Tansiyon, Migren, bel fıtığı, pisikolojik hastalıklar, depresyon, düşük yaşam enerjisi (Qi) eklem ve romatizma ağrıları için bir çok ilaçtan daha tesirli olup ilaçlar gibi hiç bir yan etkisi de yoktur.
► Hacamat yaptıranların analitik düşünme yetenekleri artar, hızlı ve doğru karar alma yetenekleri gelişir.
► Sağ ve sol beyin lobları daha etkin ve dengeli kullanılmaya başlanır.
► Çocuklarda ve gençlerde hacamat daha dengeli bir ergenlik, geçirmelerine yardımcı olur.
► Lenfatik sistemi (mikroplarla savaşan lenf sistemini) harekete geçirir.
► Daha hacamat yaptırmaya başlar başlamaz beyin ağrı kesici etkiye sahip endorfin salgılamaya başlar.
► Depresyona maruz, psikolojik rahatsızlıkları olanlar, histeri, uykusuzluk, ankesiyete, ilaç bağımlılarını hacamatla başarıyla tedavi etmek mümkündür.
► Ağrı eşiği düşük olanlar için çok faydalıdır.
► Hacamat yaptıranların bağışıklık sistemi hastalıklara karşı daha dirençli olur. Ve Düzenli Hacamat yaptıranlar kolay grip ve soğuk algınlığına yakalanmaz.  www.kitaptakipcileri.com
► Yüksek kan basıncını düşürücü ve dolaşımı düzenleyici etkisi vardır. Deri üzerinde atıl durumda ki kan ve damarları çevresindeki pleksus lifleri uyarılmak sureti ile ve tıkanıklığa sebebiyet veren jöle kıvamındaki damarda dolaşmayan atıl maddelerin temizlenmesi ile dolaşımı düzenleyici etkisi vardır.
► Hipofiz bezini uyarmak sureti ile yapılan hacamat görevi hormonların salgılamasını kontrol eden bu bezeyi daha etkin hale getirir. Aşırı kilo başta olmak üzere bir çok hormonlarla alakalı konularda çok tesirlidir.
►Şeytanın vesveselerine karşı kalbin arkasından yapılan hacamat çok faydalıdır. 50 senelik kökleşmiş büyünün, kalp karşısından yapılan hacamatla kaldırıldığı rivayeti vardır. Çift uzuvlarda hacamat faydalıdır. (İki diz, iki ayak gibi…) Kansızlık, şeker ve kan hastalıklarından birisi bulunan kişiler usta bir hacamatçıya en uygun yerden hacamat olunmalı… Bir insan bünyesine, dayanıklılığına ve vücudunun kan oranının azlığına yada çokluğuna göre 1 yerinden, 4 yerine kadar aynı anda hacamat olabilir. 
 
Misvakın Faydaları Nelerdir?
Misvakın Faydaları Nelerdir?Misvak, erak ağacının dalından, kesilen parçadır. Erak dalı bulunmazsa, zeytin veya başka dallardan da olabilir. Nar dalından misvak olmaz.
Bugün, modern tıbbın diş sağlığı konusunda ortaya koymaya yeni başladığı tedavi usullerini, İslamiyet 14 asır önce öğretmiştir. Diş sağlığına büyük bir fayda temin eden misvak, gayet basit ve en iyi diş temizleme vasıtasıdır. Dişlerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak çok faydalıdır.  www.kitaptakipcileri.com
Bütün diş macunları ve tozları, dişlere zarar verir. En iyisi, sert bir fırçadır. Önce, dişleri kanatırsa da, korkmamalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve artık kanamaz. (Larousse İllustre Medical)
Bu şekildeki diş temizliğini sağlayan en iyi vasıta misvaktır. Diş macunları, ağızdaki faydalı ve zararlı bütün mikropları öldürürken, misvak sadece zararlı mikropları öldürür. Dinimiz, temizliğin her çeşidini emretmiştir. Allahü teâlâ, (Temiz olanları severim) buyuruyor. (Bekara 222)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cebrail aleyhisselam, misvak kullanmayı o kadar tavsiye etti ki, misvakın farz olacağından korktum.) [İbni Mace]

(Gece namazı için kalkınca, ağzınızı misvakla temizleyin! Çünkü bir melek, namazda Kur’an okuyanın ağzına yaklaşarak dinler.) [Deylemi]
(Misvak; ağzı temizler, görmeyi keskinleştirir, diş etlerini güçlendirir, dişleri beyazlaştırır ve çürümeyi önler, hazmı kolaylaştırır, mideye sıhhat verir, balgamı keser, hasenatı artırır. Allahü teâlâyı razı eder, melekleri sevindirir.) [Ebu Nuaym]
(Misvak erkeğin fesahatini [konuşma güzelliğini] artırır.) [İ. Adiy, Hatib]  www.kitaptakipcileri.com
Misvakın faydaları çoktur. En aşağısı sıkıntıyı giderir, en iyisi de ölürken şehadet getirmeyi hatırlatır. Sıratı geçmeyi kolaylaştırır, yaşlanmayı yavaşlatır. Resulullah efendimiz her zaman yanında ayna, tarak ve misvak taşırdı. Eshab-ı kiram, savaşlarda bile misvaklarını ihmal etmezlerdi. İmam-ı a’zam hazretleri, �Misvak kullanmak, dinin sünnetlerindendir� buyurdu.
Misvakı kullanmanın en az miktarı üst dişlere üç, alt dişlere de üç defa sürmektir. Misvaklarken dişlerin içi, dışı, üst ve alt kısımları ovuşturulur. Misvakı sağ el ile kullanmalıdır. Misvakı avucunun içine almamalı ve emmemelidir. Misvak, sağ elin küçük ve baş parmağı altta, diğer üç parmak üstte olarak tutulur. Misvaklamaya başlanınca, ağızdaki yaşlığı yutmak iyidir. Ondan sonra yutmak iyi değildir. Kullandıktan sonra misvakı yıkamalıdır. Misvakı yere yatırmamalı, dikine koymalıdır. Misvak, çok yaş, çok kuru ve bir karıştan uzun olmamalıdır! Yeni alınan misvakın ucu hafifçe çekiçle dövülünce tel tel ayrılır. Suya koymak gerekmez...
www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Misvak ve Hacamat Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi Ömer Muhammed Öztürk Misvak ve Hacamat Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi Ömer Muhammed Öztürk, Misvak ve Hacamat - Ömer Muhammed Öztürk, Kitabı, Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi, ''Sağlıklı Yaşam İçin Vazgeçilmeyecek İki Sünnet'' *Renkli Kuşe Kağıt,hacamat yapan yerler, hacamat nerede yapılır, hacamat nedir, hacamat videosu,misvakın faydaları, misvak satın al, misvak nerede satılır, misvak nasıl kullanılır, misvak nasıl kullanılır video, misvak ağacı, misvak nedir,, misvak kullanımı, hacamat nasıl yapılır, hacamat faydaları, hacamat ne demek, hacamat ekşi,, Misvak Neşriyat, Sağlık Tıp Misvak ve Hacamatın Faydaları
Misvak ve Hacamat Misvağın 86 Faydası ve Hacamat İle Tedavi Ömer Muhammed Öztürk

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.