Başlarım Şimdi Anneliğe! Şermin Çarkacı
Kategori
Yayınevi
Barkod
annelik rehber kitabı, elma çocuk
Yazar
Vitrin Katagorisi
241,92 ₺
Başlarım Şimdi Anneliğe! Anneliğe ve Bebek Bakımına Güzel bir Başlangıç İçin Rehber Kitap, Şermin Çarkacı
"Mete, Tuna, ve Name'nin Annesi"
"Bir çoçuk doğduğunda bir de anne gelir dünyaya!
"Bambaşka bir hayata hoşgeldin yeni anne"
"Herkesin tek çocuk yapıp kaldığı, onunla da ne yapacağını şaşırdığı bir dünyaya üç çocuk getirmiş, kariyerini bırakmamış, hayattan kopmamış genç bir anne… Onca işin gücün, çoluğun çocuğun arasında tutmuş bir de kitap yazmış! Soralım kendisine, "İşin mi yoktu Şermin, bu kitabı niye yazdın?”
Bu kitapta yazanlar Tuna, Mete ve Name’yle birlikte öğrendiklerim. Sütüm gelmeyip de kendimi çaresiz hissettiğimde, bebek sesine uyanıp da nasıl susturacağını bilemediğim gecelerde, o gecelerin uykusuz sabahlarında, doğum kilolarım dolayısıyla kendimi çok çirkin hissettiğim anlarda, bakıcı ararken, kreş bakarken, ek gıda sürecinde, hastalıklarında, hastane odalarında, çocuk büyütürken neyi, ne zaman, nasıl yapmam gerektiğini bilmediğim zamanlarda hep bana anlayışla gülümseyip "geçer” diyecek bir el hissetmek istedim sırtımda. Sen de bu kitabı, böyle anlarda ihtiyacın olacak o elolarak algıla...
Bu çok dokunaklı oldu ama... Bütün bunları sen de mi yaşamıştın gerçekten?
Öyleyse, tuttum o eli ve başladım dinlemeye...
***
"Bu kitap yenidoğan bebekler ayaklanıp da ortalığı birbirine katana kadar geçen süreçte anneleri rahatlatacak tavsiye ve bilgiler içerir. Hiçbiri doktor tavsiyesi yerine geçmez, zaten doktorlar da genelde böyle şeyler söylemez.
Ş.Ç.
Bu kitapta yazanlar Tuna, Mete ve Name’yle birlikte öğrendiklerimdir. Sütüm gelmeyip de kendimi çaresiz hissettiğimde, bebek sesine uyanıp da nasıl susturacağını bilemediğim gecelerde, o gecelerin uykusuz sabahlarında, doğum kilolarım dolayısıyla kendimi çok çirkin hissettiğim anlarda, bakıcı ararken, kreş bakarken, ek gıda sürecinde, hastalıklarında, hastane odalarında, çocuk büyütürken neyi, ne zaman, nasıl yapmam gerektiğini bilmediğim zamanlarda hep bana anlayışla gülümseyip "geçer” diyecek bir el hissetmek istedim sırtımda. Sen de bu kitabı, böyle anlarda ihtiyacın olacak o el olarak algıla…
Bizden bir iki nesil önceki o annelerle bizi kıyaslamaktan kendimi alamıyorum. Çoğu zaman kendi çocukluğumla modern dünya arasında sıkışıp kaldığım anlar oldu. Sonra en doğrusunun içimden ne geliyorsa, en doğru gördüğüm neyse o olacağına kanaat getirdim. Hâlâ çocuklarla ilgili bir sorunla karşılaştığımda uzmanlar ne diyor bir ona bakıyorum, babaannem-anneannem ne diyor bir de onlara danışıyorum, sonra bir de kalbime soruyorum, sen ne dersin diye.
Öyle demeyin, annelerin kalbi konuşur. Benimki konuşuyor ve şimdi şunları söyledi: Söyle o yeni annelere, sakin olsunlar ve tadını kaçırmasınlar. Çocuk yapmanın da bakmanın da...
Şermin Çarkacı – Kitabın Yazarı
Yazarın yaklaşımını çok sevdim, anlatış tarzını da. Örnekler güzel. Keşke ben de böyle bir kitapla karşılaşsaydım anne olmadan önce ya da olduktan hemen sonra... Bence anne olmayı düşünenlere hediye edilecek çok hoş bir kitap.
Ayşe Butcher - İngilizce Öğretmeni / Kıdemli Anne
Çok beğendim, eğlendim. Doğum öncesi okusaydım bilgilendirici de olurdu. Alanında parlak ve farklı bir kitap olmuş. Bu kitabı yeni annelere hediye edip onların da benim gibi güldüklerini görmek isterim.
Nilay Dalyan – Şehir Plancısı / Yeni Anne
Yazar: Şermin Çarkacı
Editör: Seyra F. Erdaloğlu
Kapak Tasarımı ve Mizanpaj: Eray Ergün
Katagori: Çocuk, Anne, Bebek
Sayfa Sayısı: 160
Boyut: 14 x 21 cm
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Hem çalışıp hem 3 çocuğa zaman ayırmakta zorlanmıyor musunuz? Bütün günü ve yapacağınızı etkinlikleri planlıyor musunuz? Nerelerden fikir alıyorsunuz?
Zaman herkesin genel problemi. Şöyle bir bakınca kimsenin hiçbir şeye vakti yok. Benim var. Herkesi durup dinleyecek kadar, önem verdiklerimize zaman verecek kadar var. Sabahları işe giderken beş dakika durup kuşlara ekmek atacak kadar vaktimiz yoksa, vah halimize. Hele ki zaman isteyen çocuklarımız olsun… Benim çocuklarımla geçirdiğim zaman, zaten halihazırda onlar için ayrılmış bir zaman. Başka şeylerden arta kalmış bir zaman değil. Madem ki bu dünyaya birilerinin annesi olacağız diye çocuk getiriyoruz, onlara hakkıyla çocukluk yaşatmalıyız diye düşünüyorum. Tam tabir belki bu değil ama, çocuk büyütmek de bir iş. Düşünün, iş yerinde bir müşteriniz var, her gün görüşüyor birlikte çalışıyorsunuz, bu toplantılar için hazırlanıyorsunuz, sunumlar yapıyorsunuz, kendinize dikkat ediyorsunuz, ne konuştuğunuza dikkat ediyorsunuz, bu toplantıları aksatmıyorsunuz. Bazen çok da kızsanız, sesinizi yükseltmiyorsunuz. İş yerinde böyleyiz. Evde niye olmayalım? Her akşam 19:00-21:00 arası çocuklarla toplantım var, bu toplantılara hazırlanmak durumundayım. Ben çocuklarımla olan iletişimimde bunu esas alıyorum. Dolayısıyla planlı da olmak zorundayım. Çocukların o dönem ilgilendikleri şey uçaklarsa örneğin; birkaç tane uçaklı hikaye okur yada yazar, bir tane uçaklı film bulur, etrafta konuyla ilgili gezilebilecek müze, sergi vs. varsa araştırır, kahvaltıda bir uçaklı tabak hazırlarım, uçaklı kurabiyeler yaparım. Hiçbir şey yapamıyorsam parka gider kollarımı sonuna kadar açıp uçak olur, çocuklarla uçarım.
İşten eve gelir gelmez çocuklarla oynuyor, aktivite yapıyorsunuz. Haftasonu da gördüğümüz kadarıyla tempo aynen devam ediyor. Peki bu enerjiyi nereden buluyorsunuz? Herkes merak ediyor, siz tüm bunları yaparken evi kim topluyor? Yemekleri kim yapıyor?
Evet, en çok merak edilen şey bu. Ben de yoruluyorum. Hiç çalışmadığınızı bütün işinizi de başkalarının yaptığını farz ederseniz bile üç çocuğa annelik yapmak zor bir süreç. Hiç çocuğunuzun olmadığını, evde de çok yorulmadığınızı düşünürsek bile iş hayatı (özellikle benim sektörüm) yorucu. Yani her koşulda yoruluyoruz. Ama derin nefesler alıp tekrar oyuna dönüyorum. Evde bir yardımcım var, sağolsun, nazımızı da çeker. Haftasonları dağıttığımızı birlikte toplamaya dikkat ediyorum, haftaiçi evimizin işlerini o hallediyor. Yalnız şunu eklemek lazım, evde yardımcının olmaması bir bahane değil. Bu bir tercih. Şunu rahatlıkla yapabilirim, bir yardımcım var, bir tane de daha bulurum, çocuklara da aç televizyonu, kendin de geç bir köşede kitabını oku, yahut git gez, kafana göre takıl… Ya da çocukları baleye, spora, tenise, dansa bilumum kursa yazdır, çocuk dışarda takılsın, sen keyfine bak. Evde yardımcın yoktur, bütün gün temizlik yaparsın, çeşit çeşit yemekler yaparsın, akşam çocuklar gelince enerjin kalmaz. Ya da yardımcın yoktur, ev süpürülecektir ama öncesinde yarım saat çocuğunla oynarsın, dağıtırsın, sonra ona da bir oyuncak süpürge verirsin birlikte süpürürsünüz. Bunlar hep birer tercih. Ben her koşulda çocuklarla birlikte kendimi vakit geçirirken gördüğüm bir kareyi tercih ederdim.
Çocuklarınızla çok farklı aktiviteler yapıyorsunuz. Eşiniz de size katılıyor mu? Çocuklarla yalnızken o da sizin kadar yaratıcı mı?
Eşim benden daha yoğun çalışıyor, dolayısıyla çocuklara ayırdığı zaman benimkine göre daha kısıtlı. Onunla oynadıkları oyunlar daha farklı. Eşim müzisyendir. Enstrüman çalma, birlikte şarkı söyleme, sinemaya gitme aktiviteleri onda. Ben de bunları beceremem.
Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Neler yapıyorsunuz? Ne okuyorsunuz?
Gün içinde de işlerimi doğru planlarsam kendime ayıracak biraz vaktim kalıyor. Ayda iki kez falan akşamları arkadaşlarımla çıkıyorum, bunlar iyi geliyor. Çocuklar uyuduktan sonra iki saat kadar vaktim kalıyor. O saatleri okuyup yazarak değerlendiriyorum. İkinci kitabım yayına hazırlık aşamasında. Nisanda çıkmasını planlıyoruz. Üçüncü kitabım biraz daha farklı olacak. O yüzden bu aralar bol bol gençlik kitabı, ergen psikolojisi kitapları okuyorum. İçim daraldı, ne zormuş çocukların hayatı.
"Başlarım Şimdi Anneliğe” kitabını yazma fikri nasıl doğdu? Kitapta neler anlatıyorsunuz?
Başlarım Şimdi Anneliğe, yeni anneler için bir rehber kitap niteliğindeydi. Üslubu çok sevildi. Annelerden çok güzel tepkiler aldım. Yeni anne olduğunuzda insanlar hep size bir şey söylüyor, siz anlatıyorsunuz ama sizi cevap vermek için dinliyorlar. Sürekli eleştiri alıyorsunuz vs. Ben istedim ki, yeni annenin omzunda bir el konsun, ‘geçecek be, çok da takılma, üzme kendini’ diye şöyle bir dokunsun. Bu isteğim yerini buldu. Sonra çocuklar bebeklikten çıktılar, oyunlar oynamaya başladık. Bu süreçte çocuklara oyun önerisi sunabilecek nitelikli kitaplar aradım, birkaç tanesi dışında diğerleri bana doyurucu gelmedi. Ben de kendim hazırlamaya başladım. Hayal güçlerini destekleyecek, el becerilerini güçlendirecek, diyalog kurabileceğimiz, neden-sonuç ilişkileri kurup üzerinde konuşabileceğimiz oyunlar. Bu oyunları facebook üzerinde Oyuncu Anne isminde bir sayfa ile paylaştım, çok ilgi gördü. Ben de tüm detaylarını anlatabileceğim, başka annelere de ışık tutacak, başka çocukların hayatına dokunacak bir kitap olsun istedim.
Sosyal medyayı çok güzel kullanıyorsunuz. Hem öneriler paylaşıyorsunuz, hem pratik bilgiler hem de başka annelere destek oluyorsunuz. Okuyucularınızdan gelen tepkiler nasıl?
En başta, ben kendim oynuyorum ya, herkes öyle sanıyordum. Ben bir mukavva koliden kırk oyun üretebilirim, herkes yapabilir sanıyordum. Öyle değilmiş. Annelerin aklına yapacak bir şey gelmiyormuş. Sayfanın hayli takipçisi var. Orada paylaştığım oyunları evlerinde kendi çocuklarıyla oynuyorlar, fotoğraflayıp gönderiyorlar. Çocuğumla ilişkimde dönüm noktası oldun diyen çok anne var. "Biz işten yorgun geliyor, çocuğa televizyon açıyor, haftasonu da AVM’ye götürüyor, her istediğini alıyorduk ve böylece kendimizi iyi hissediyorduk. Seni görünce çalışan anne olmanın ve yorgun olmanın bir bahane olmadığını, pahalı oyuncak almanın çözüm olmadığını anladık ve artık biz de gerçekten nitelikli zaman geçiriyoruz” diyorlar. Yine aynı şekilde, dağılmasın, dökülmesin, kirlemesin diye çocuklarla oynamıyorduk, artık takmıyorum, diyorlar. Ben sayfada ve kitapta şunu söylüyorum ‘yahu bu çocuklar büyüyüp gidecekler, birlikte geçireceğimiz zaman çok kısıtlı, gelin şu çocukların keyfini çıkartalım, mutlu bir çocukluk geçirsinler, biz de bu mutluluktan payımızı alalım’. Dediğim de yaptığım da sadece bu.
Bize çocuklarımızla yapabileceğimiz bir aktivite önerir misiniz?
Seçemem de şimdi, hepsini çok seviyorum. Şunu önereyim, en basiti ve en pisiJ Marketten 2 kg ince bulgur alıyorsunuz ve bir leğene döküyorsunuz. Buyrun size kum havuzu. İçinde oyuncak develer gezdirip çöl oyunları oynayın. Çöl yaşantısı, develer, hörgüçleri hakkında bilgiler verin. Sonra aynı leğenin içine iş makinalarını, kepçeleri koyun, hafriyatçılık oynayın. Sonra içine bir huni bir şişe koyun, huniden akıtarak şişeye bulgur doldursun. Sonra içine oyuncak altınlar, paralar, kullanmadığınız sahte takılar vs. koyun. Elinize de bir harita alın. Siz çocuğunuzla birlikte hazine arayan korsan olun, bulgurun içinden altınları arayın. Daha olmadı giyin mayoları bikinileri, alın elinize kürekle kovayı, sahilde oynuyormuş gibi kumla oynayın. İşiniz bitince verin eline süpürgeyi süpürsün. Önceden ayırdığınız bulgurdan birlikte pilav yapın… Sonra bulgurunuzu bir sonraki oyun için paketleyip kaldırın. Bütün iş 2 kilo bulgura ve sizin içinizdeki isteğe bakar.
Not: Bu keyifli röportaj için Şermin Çakracı’ya çok teşekkür ederiz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Güvenilir, ürünleri değerli ve kaliteli. 4-5 yıldır alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım alışveriş sitesi. Güvenle herkese tavsiye ederim.
B... G... | 18/10/2024
Çok hızlı ve sağlam bir şekilde elime ulaştı.Çok teşekkürler
S... B... | 27/09/2024
Kitapları çok beğendim, kargo da çok özenli idi . Arkadaşım da sipariş verecek. Çok teşekkür ederim.
Canan Çatal | 26/09/2024
Çok İyi, sorun yok
fatih arı | 25/09/2024
sagolun
bilal kızılırmak | 08/08/2024
Aliveris icin tek adres kolayliklari sorunda sorunuz karsinda ulasabiliyorsunuz sorunsuz siparis verebiliyorsunuz
k... ö... | 01/08/2024
Kitap takipçileri harika...
H... Ö... | 27/07/2024
Güvenilir ve hızlı
Mustafa Varol | 12/07/2024
Güvenle alışveriş yapabilirsiniz
SEZGIN MEHMET | 14/01/2024
Böyle bir siteye gerçekten ihtiyaç var
Hayati Sevinir | 12/01/2024