Hediyeli
Derin Tarih Dergisi MART 2017 Sayısı, Çanakkale Mektupları Osmanlıca Türkçe ve Osmanlıdan Cumhuriyete Nasıldı? Nasıl Oldu? 1933 Tarihli Tıpkı Basım 2 KİTAP HEDİYE
Kategori
Yayınevi
Barkod
derin tarih dergisi mart 2017, sayı 60
Yazar
Vitrin Katagorisi
Markası
Hediyesi
HEDİYE 2 KİTAP- Kayıp Kitabı Bulduk! ÇANAKKALE MEKTUPLARI" Kınalı Hasanlardan/ OSMANLICA ASILLARIYLA BİRLİKTE - Osmanlı İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine NASILDI ? NASIL OLDU? Çok Önemli Bir Belge 84 Yıl Önce CHP Milleti Nasıl aşağılıyordu 1933 bask
15,75 ₺
Derin Tarih Dergisi MART 2017 Sayısı "Amerika'nın Karanlık Tarihi / Osmanlı ABD İlişkileri"
HEDİYE 2 KİTAP
1. Kitap: Kayıp Kitabı Bulduk! ÇANAKKALE MEKTUPLARI" Kınalı Hasanlardan/ OSMANLICA ASILLARIYLA BİRLİKTE
2. Kitap: Osmanlı İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine NASILDI ? NASIL OLDU?
Çok Önemli Bir Belge 84 Yıl Önce CHP Milleti Nasıl aşağılılıyordu? 1933 Yılı TIPKI BASIM
DERGİ BAŞLIĞI "Vefatının 99. Yıldönümünde BİLİNMEYEN ABDÜLHAMİD"
"Türkiye'deki darbelerde de ABD parmağı vardır"
KAPAK DOSYASI: AMERİKA’NIN KARANLIK TARİHİ
Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçilmesiyle pek çok kadim tartışma alevlendi ve ibre iste istemez yine tarihe kaydı. Derin Tarih ABD’nin geçmişindeki sisleri dağıtmak ve karanlıkta kalmış tarihine ışık tutmak için kapsamlı bir dosya hazırladı. Prof. Dr. Hasan Köni ABD tarihinin tartışmalı olaylarını anlattı: "ABD’de Demokrasi değil, Lobitokrasi var”. ABD’nin Gizli Tarihi kitabının yazarı Prof. Dr. Peter Kuznick ABD’nin katliamlarına parantez açtı: "Üsler İmparatorluğu ABD dünyanın her yerinde savaşa hazır!” "Beyaz Adam’ın Kızılderili Soykırımı 50 Hiroşima’ya Bedel” adlı yazı David E. Stannard’ın kaleminden. Ayrıca Osmanlı-ABD ilişkilerini Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu yazdı.
Muhteşem iki hediye daha!
Kınalı Hasanlardan Çanakkale Mektupları Osmanlıca orijinalleriyle birlikte! Çok önemli bir belge: 84 Yıl Önce CHP Milleti Nasıl Aşağılıyordu? Bütün Derin Tarih okuyucularına hediye!
BAŞKA NELER VAR?
İspritizma dinin yerini alabilir miydi? Prof. Dr. İsmail Kara bir dönem Türk entelektüellerinin de dâhil olduğu ‘ruhçuluk’ akımını satırlara taşıyor.
İstanbul’un hafızası Prof. Dr. Semavi Eyice İstanbul’un semadaki gözü Galata Kulesi’nin sırlarla dolu tarihini kaleme aldı.
Mustafa Armağan Cumhuriyet’in hangi ortamda ve nasıl ilan edildiğini açıklıyor: Cumhuriyet bir sistem bunalımı üzerine ilan edilmişti!
İlk Müslüman Kur’an öğretmeninin ibret yüklü hayatı… Prof. Dr. Adnan Demircan Hz. Peygamber’in (sas) duasına mazhar olan sahabe Abdullah b. Mes’ud’u satırlara taşıdı.
1908’de II. Meşrutiyeti alkışlayanlar bugün Başkanlık Sistemi’ne neden karşı çıkıyor? "Beyaz Türkler” niçin "hayır” diyor? Prof. Dr. Hüsamettin Arslan cevaplıyor.
Alman tarihçi Gisela Bock açıkladı: "Devrimler kadın haklarını değil, erkek iktidarını korumuştu”.
Ahmet Yurttakal Çanakkale Zaferi’nin unutulmaz kahramanlarından Bombacı Mehmed Çavuş’un hazin hikâyesini kaleme aldı.
1789 Fransız Devrimi sonrasında Fransa’nın Vendée bölgesindeki on binlerce Fransız, Cumhuriyetçilere karşı çıktıkları için kendi devletleri tarafından katledildi. Geçtiğimiz yıllarda Ermeni soykırımını inkâr yasası çıkaran Fransa parlamentosu sıra kendi tarihine gelince işi tarihçilere bırakıyor! Aynur Kırcı’nın kaleminden.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Alican’ın kaleminden Nizamiye Medreseleri…
Fırat Kalkanı Harekâtı’nda son durum ne? El Bab’tan DEAŞ’ı temizleyen TSK’nın yeni hedefi Münbiç mi? Mustafa İnal El Bab operasyonunu değerlendirdi.
Prof. Dr. Engin Beksaç’ın kaleminden "Papa’nın Huzurunda Cem Sultan” adlı tabloda saklı sırlar.
27 Mayıs’ın rövanşı 12 Mart’la alındı! Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay 12 Mart muhtırasının serencamını kaleme aldı.
Zamanı Aşan Taşlar – Zeytinburnu’nun Tarihi Mezar Taşları kitabının yazarı Süleyman Berk ile şehri serin bir yorgan gibi saran mezar taşlarından Zeytinburnu’nun payına düşen zengin mirası konuştuk.
Mehmet Doğan’ın kaleminden ‘terbiye’ kelimesinin serencamı…
Türkçe konuşan, Türkçe yazan bir İran hükümdarı. Düşmanı gördüğü Osmanlı’dan ‘kapıkulu ocağını’ ithal edecek kadar da yeniliğe açık. İran’ı bayındır hâle getiren Şah Abbas’ın uzun saltanat yıllarının kısa hikâyesini Olcay Can Kaplan satırlara taşıdı.
Halil Solak tarihin tozlu sayfalarında kalan ‘mektup’ kavramından yola çıkarak bir gerçeğin altını çiziyor. İşte o mektup!
İkbal Betül Armağan Gözlü yuvanın ve odanın ipekten peçesi "perde”nin hikâyesini anlatıyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Güzel
E... Z... | 22/11/2024
Güvenilir, ürünleri değerli ve kaliteli. 4-5 yıldır alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım alışveriş sitesi. Güvenle herkese tavsiye ederim.
B... G... | 18/10/2024
Çok hızlı ve sağlam bir şekilde elime ulaştı.Çok teşekkürler
S... B... | 27/09/2024
Kitapları çok beğendim, kargo da çok özenli idi . Arkadaşım da sipariş verecek. Çok teşekkür ederim.
Canan Çatal | 26/09/2024
Çok İyi, sorun yok
fatih arı | 25/09/2024
sagolun
bilal kızılırmak | 08/08/2024
Aliveris icin tek adres kolayliklari sorunda sorunuz karsinda ulasabiliyorsunuz sorunsuz siparis verebiliyorsunuz
k... ö... | 01/08/2024
Kitap takipçileri harika...
H... Ö... | 27/07/2024
Güvenilir ve hızlı
Mustafa Varol | 12/07/2024
Güvenle alışveriş yapabilirsiniz
SEZGIN MEHMET | 14/01/2024
Tavsiye Ürünler