Hüküm Dergisi Şubat 2016

Hüküm Dergisi Şubat 2016

Barkod
yıl 4, 38 sayı, ilim fikir hareket dergisi-
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hüküm Dergisi Şubat 2016 Sayısı
Aylık ilim, fikir, ve hareket dergisi
"Hüküm Dergisi İhsan Şenocak Hocaefendi ve İFAM Yönetiminde çıkmaktadır...
-DERGİDE BU AY
-Komünizma Çöktü, Kapitalizma Can Çekişiyor, Müslümanlar Yenilebilir FAKAT İSLAM YENİLMEDİ, YENİLMEYECEK!!!
-Zulüm düzenlerine uygun fetvalar veren, Allah-u Ekber dediğinden dolayı idamla yargılanan kardeşlerine karşı zalimlerin safında duran saray kadıları kaybetti. "Batı olmadan olmaz,” diyenler ya da "Böyle yaparsak küfür yobazları bizim hakkımızda ne der?” dediğinden dolayı Allah’ın rızasına göre konuşamayanlar hezimete uğradı. Allah Rasulü’nün muazzez mirasına, ahlak davasına, devlet ve Ümmet yapısına gelince; onlar bütün salabetiyle hayata müdahale etmek için Müslümanların hazır bulunmuşluk halini bekliyor. İslam ayakta lakin onu bırakıp da yerine Batı’nın ahlak kriterlerini alan Müslümanlar hezimete uğradı.

Esat’ın Yahudi patronu!
İtticah el muakis ( Ters Açı) programına katılan Temam Bürazi Amerika’daki Yahudi lobisinin İsrail’in hizmetinde olan Esat’a kol kanat gerdiğini ifade ediyor. Özellikle de uzun yıllar AIPAC’ın müdürü olan Thomas A. Dine adlı Yahudi lobicisinin uzun yıllardan beri Esat’ı kolladığını ifade etmektedir. ABD’nin Thomas A. Dine’ı aşamadığı için Suriye’de mevcut politikaları izlediğini ifade etmektedir. 1967 yılında Golan Tepelerini muvazaalı bir biçimde İsrail’e bırakan baba Esat İsrail açısından vazgeçilmez bir kartı temsil ediyor. Hafız Esat giderayak İsraillilerden oğlu Esat’a sahip çıkmalarını istemiş başlangıçta bunu reddeden İsrail’in daha sonra bakışını gözden geçirerek Beşşar Esat’a sahip çıktığı ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni Esat hanedanlığının İsrail’e ödenemez, paha biçilmez hizmetleridir. İsrail, Beşşar’ın iktidarda kalarak Suriye’yi mahvetmesinden son derece memnun. Böylece Irak’tan sonra Suriye de İsrail karşısında potansiyel gücünü kaybetmiş oluyor. Nuseyri zümresi de tarihte hem Araplara hem de İslam’a bu şekilde ihanet etmiştir.

BİR ALİM-İ RABBANİ’NİN İLİM TALEBELERİNE VASİYETİ
Ey ilim talebeleri! Her önünüze geleni değil Dünya ve Ahiretiniz için en hayırlı olanları okuyun. Aksi taktirde "abur-cubur” yeme alışkanlığı olanların obezite hastalığına yakalanarak bir vitamin ve protein çöplüğüne dönüştüğü gibi siz de önünüze geleni okuyarak bir bilgi çöplüğüne dönüşebilirsiniz. Okurken seçici olun. Okuduklarınızdan da seçmeler yaparak en hayırlılarını kaydedin. Çünkü ????? ??? ????? ??? /İlim bir avdır. Onu zabt-u rabt altına almak ancak kayıtla, yazmakla mümkün olabilir. Yazdıklarınız arasından da seçmeler yapıp en hayırlılarını ezberleyin ki hafızanız gereksiz bilgilerle meşgul olmasın.

RÜYALARIMIZ HAKİKATİN MUKADDİMESİ OLACAK
Tahsile gitmişler. İşte Hindistan, İslâmın müstaid bir veledidir; İngiliz mekteb-i idadîsinde çalışıyor. Mısır, İslâm’ın zeki bir mahdumudur; İngiliz mekteb-i mülkiyesinden ders alıyor. Kafkas ve Türkistan, İslâmın iki bahadır oğullarıdır; Rus mekteb-i harbiyesinde talim alıyor, ilâ âhir… "Yahu, şu asılzade evlât, şehadetnamelerini aldıktan sonra, her biri bir kıt’a başına geçecek, muhteşem âdil pederleri olan İslâmiyetin bayrağını âfâk-ı kemâlâtta temevvüc ettirmekle, kader-i Ezelînin nazarında, feleğin inadına, nev-i beşerdeki hikmet-i ezeliyenin sırrını ilân edecektir.

İSLAM COĞRAFYASINDAKİ EN YENİ İBLİS HAMLELERİ
Daraldığında "barış”tan bahsetti İblis. Elinden kan damlayan teröristlerle Cenevre’de toplantılar yaptı. Kapitalizm’den hoşlanmayan Müslümanları, İslam’ın sosyal adalet esaslarından bir kaçını araklayarak kurdurduğu Sosyalizma ile oyaladı. Muammer Kaddafi’ye, Mao’nun kitabının mana-i tercümesi hükmünde olan "el-Kitabu’l-Ahdar”i yazdırdı. Müslüman çocuklara Besmeleyle "Sosyalizma” anlattı. Davasını ifade etmede gazete yetersiz kalınca, sinemayı keşfetti, o da yetersiz kalınca televizyonu icat etti. Bütün bunları Osmanlı’dan sonra Alem-i İslam’ın muhteşem bir uyanışla ayağa kalkmasını önlemek için yaptı.

Korkmak ömrü uzatmayacağı gibi
Cesaret de kısaltmayacaktır

Eğer Kudüs, Kahire, Humus, Şam, Halep, Türkmen Dağı savaşa girdiyse Türkiye zaten savaşa girmiş demektir. Biz zaten uzun zamandır mazlumlarla zalimler, diktatörlerle hürriyet âşıklarının arasında cereyân eden bir büyük savaşın içinde değil miyiz? Dünyanın her neresinde olursa olsun İslam’ın çocuklarının verdiği savaş bizim savaşımız değil midir?

İBLİS'E KARŞI 24 SAAT
Allah Azze ve Celle neyi "yapın” diye emrederse, Şeytan da onu "yapmayın” der. O, kuluna namaz kılmayı emreder, Şeytan da kıldırmamak için hamleler yapar, tuzaklar kurar. O, İnsana "kul ol!” der, Şeytan da onu, ( ?? ?? ??? ) ‘hayvandan daha aşağı’ bir hayatı yaşamaya çağırır. Allah Teala, ibadetleri îfa ederek Cennet yoluna; Şeytan ise uçuruma çağırır. Allah Azze ve Celle "oku” buyurur, Şeytan da adına "barış” denen "savaş bildirileri” okumaya çağırır. Kuluna sabah olunca "kalk, Rabbini tesbih et!” diye emreder, Şeytan ise "yatakta kal” der. Namaza kalkan kişi eğer yatakta bir müddet oturursa, Şeytan ona, "beş dakika daha uzanabilirsin, daha güneşin doğmasına yarım saat var.” der.

ÜSTAD NECİP FAZIL’IN "MEDENİYET TASAVVURU ” ve TARİHÎ İKAZI…
ABD’nin 21. yüzyıl için hazırladığı Yeni Dünya Düzeni’nin parçası olan Büyük Ortadoğu Projesi’ni gündeme getirdiği ve giderek bunu Geniş Ortadoğu Projesi olarak realize etmeye başladığı bir yıl kadar önce, bazı Müslüman çevreler tarafından "Büyük Ortadoğu Projesi” adından yola çıkarak, indirgemeci bir yaklaşımla Üstad Necip Fazıl’ın "Büyük Doğu”suyla ilişkilendirmeye girişilmesi, doğrusu müslüman aydınların düşünce zafiyetinin korkunç bir örneğini de sergiliyordu. Çünkü adından ve morfolojik benzerliğinden başka hiçbir benzerliğinin olmadığı, asla ortak bir modele indirgenemeyecek olan Büyük Doğu ile Büyük Ortadoğu’yu aynîleştirmek, en hafifiyle (şairin deyimiyle) "ancak tahsil ile olur bu kadar cehalet”!

Ey Sabır Çınarı ! - Nureddin Yıldız
Ey sabır çınarı! Seni bekleyen bekleyenedir. Hurilerin, dostların, sana imrenenlerin; herkes seni bekliyor. Genç Enes, genç Üsame seni bekler. Ümmetinin imanını koruyan ve bu uğurda da sabır örneği olan genç, seni kimler beklemiyor ki, ah bir bilsen! Sabret ey çınar, bu hasret bitene kadar sabret!

BÜYÜK DOĞU: ADI KONMAMIŞ BİR ÜNİVERSİTE
"İdeolocya Örgüsü”ne yalnızca bilgiyi terkip etme onu sistemleştirme olarak bakılmamalıdır. Aynı zamanda "İçselleştirilmiş İslam düşüncesinden hareketle külli bir anlayış ortaya nasıl koyulur?” sorusuna bir cevap netliğindedir. Dikkat edilirse bunlar Büyük Doğu’da yayınlanmış yazıların toplandığı kitaplardır. Büyük Doğu yayınlamış olduğu yazılarla Müslümanların içinde bulunduğu krize parmak basmış, sorunların çözümü için çareler aramıştır. Aynı zamanda bir okul bir ekol işlevi görmüştür. Müslümanların kendi köklerine dönerek ancak ibda ve inşa edebileceklerini ortaya koyan Büyük Doğu, Türkiye’de İslami düşüncenin beslendiği güçlü bir damar bırakmıştır.

KURTULUŞ VESÎKAMIZ: ALLAH KORKUSU
Müslüman, dünya ve ahiret saadetini Allah Teala’dan gerçek manada ve hakkıyla korkarak elde eder. Bu korkuyu yüreğine nakşederek Rabbinin sevgisini celbeden Müslüman, Allah yolunda, O’nun talimatlarını bütün bir cemiyete hakim kılma davasında hiçbir kınayanın kınamasına aldırış etmez. İnsanların arzuları, ihtirasları, değer yargıları ve adetleri onun için ölçü olamaz.

İSLAM BİRLİĞİ YENİDEN NASIL KURULUR?
İslam Birliğini yeniden kuran, Şia tehlikesini bertaraf eden Yavuz Sultan Selim’in gördüğü rüya da Allah Rasulü’nün haber verdiği salih rüyalar bağlamında önemli bir yeri haizdir. Yavuz Selim’in neden böyle bir rüyaya muhatap olduğunu anlayabilmek için, işgal ettiği şehirlerde omuz üzerinde baş bırakmayan Şah İsmail’in Ümmet’i nasıl çaresiz bir halde bıraktığını anlamak lazım. Yavuz, Şah İsmail’e yazdığı mektupta hem onun günahlarını sayar, hem de Şah’ı harb meydanında çökertmeden evvel diplomasi alanında te’dip eder. Yavuz Sultan’ın bu mektubu, günümüzde aynı şeyleri yapan İran’ın ıslahıyla da alakalı olduğundan hala güncelliğini korumaktadır:
-ihsan şenocak hocaefendi, ifam ilahiyat medrese öğrencileri kitapları, hüküm dergisi, ehl-i sünnet akaidi kitapları, tefsir hadis fıkıh arapça dilbilgisi kitapları satış ve siparişini kitaptakipcileri sitemiz ve elif kitabevi konya adresinden yapabilirsiniz...
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
sagolun
bilal kızılırmak | 08/08/2024
Aliveris icin tek adres kolayliklari sorunda sorunuz karsinda ulasabiliyorsunuz sorunsuz siparis verebiliyorsunuz
k... ö... | 01/08/2024
Kitap takipçileri harika...
H... Ö... | 27/07/2024
Güvenle alışveriş yapabilirsiniz
SEZGIN MEHMET | 14/01/2024
Böyle bir siteye gerçekten ihtiyaç var
Hayati Sevinir | 12/01/2024
teslim süresi için diğer kargolar daha iyi olabilir
M... B... | 14/12/2023
aradigim kitaplari burda bulabiliyorum
Kazım Altıntaş | 13/11/2023
Çok güzel bir site gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
B... O... | 04/11/2023
Hüküm Dergisi Şubat 2016 Hüküm Dergisi Şubat 2016, hüküm dergisi şubat 2016 ayı yeni sayısı suriye türkmenleri cihadı esed rejimi ile muhalifler savaş hakkında yazılar ihsan şenocak yazısı olan bu dergisi ucuz fiyata buradan satın al sipariş et, Hüküm Kitap Yayınları, Hüküm Dergisi Sayıları yıl 4, 38 sayı, ilim fikir hareket dergisi-
Hüküm Dergisi Şubat 2016

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.