Kansere Karşı Savunmasız Değilsin Dr. Elif Güveloğlu
Kategori
Yayınevi
Barkod
Kansere Karşı Savunmasız Değilsin
Yazar
50,40 ₺
Kansere Karşı Savunmasız Değilsin
Uzman Dr. Elif Güveloğlu - 552 Seçkin Kaynak
Büyük Boy - 448 Sayfa - Lüks Renkli Kuşe Kağıt
Yazar: Uzman Dr. Elif Güveloğlu
Editör: Ece Özbaş Korkmaz
Sayfa Sayısı: 448
Boyut: 17 x 24 cm
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Lüks Kuşe Kağıt Renkli
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Her dört insandan biri, yaşamının bir döneminde kansere yakalanıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün elindeki verilere göre, bu gidişatla, yalnızca 2020 yılında dünyada 15 milyon yeni kanser vakası tanısı konulacak. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü’ne göre bu artışın en önemli sebebi; yediklerimiz, içtiklerimiz… Kanser vakalarının neredeyse yarısı, beslenmeye bağlı nedenlerle oluşuyor. Neyse ki gıdalar arasında bizi kanserden koruyanlar da var, bilimsel veriler böyle diyor. Ve yine, neyse ki, vücudumuz, yaratılış itibariyle kansere karşı savunmasız değil, bedenimizde kansere karşı oldukça güçlü doğal savunma sistemleri var. Bu sistemlerin çalışmasını artırmak, yani kamçılamak mümkün ve dolayısıyla kendi ‘İÇ GÜCÜMÜZLE’ bu hastalıktan korunmak, hatta yenmek de… http://www.kitaptakipcileri.com/Kansere-Karsi-Savunmasiz-Degilsin-Dr-Elif-Guveloglu,PR-1600.html
Aslında daha doğarken kansere karşı korunaklı geliyoruz dünyaya. ADETA KANSER OLMAMAYA PROGRAMLI OLARAK YARATILMIŞIZ! Kanserle savaş, bağışıklık sistemimizin bazı ‘özel’ hücreleri ile kanser hücreleri arasındaki bir maç gibidir. Her gün vücudumuzda ‘YOLDAN ÇIKIP’ anormalleşen hücreler oluşur, bağışıklık sistemimiz bunları tanır ve yok eder, yani ‘GÜNLÜK
KANSER TEMİZLİĞİMİZ’ yapılır. Bağışıklık sistemimizin gücü, bu hücreler karşısında yetersiz kaldığında ise kanser oluşur. Yani, kanser hücreleri, yalnızca ‘talihsiz Ayşe Teyze’ veya ‘zavallı Ahmet Amca’ların vücudunda oluşan, olağanüstü bir trajedi değil, hemen her an, hepimizin bedeninde meydana gelen ve bağışıklık sistemimiz tarafından düzenli olarak yok edilen ‘değişikliğe uğramış’ kendi hücrelerimizdir aslında.
BİLİME, BEDENİNİZE VE TANRIYA BİR KEZ DAHA HAYRAN OLACAKSINIZ bu kitabı okurken… Hangi meyve ve sebzenin, hangi baharatın ve hangi bitkinin özütünün, hangi kanser hücrelerinin büyümesini durdurduğunu, bu kanser hücrelerinin uzak organlara sıçramasını hangi ‘ince mekanizmalarla’ engellediğini hayretle okuyacaksınız. Yalnızca meyve ve sebzeler, baharat ve bitkiler de değil, bedenimizin ‘içsel savaşçıları’ nasıl 24 saat nöbet bekliyorlar bu ‘yoldan çıkmış’ hücrelere karşı, BİR KANSEROJEN DENİZİNDE YÜZMEMİZE RAĞMEN NASIL KANSER OLMUYORUZ öğrenecek ve kendi bedeninizdeki ihtişama hayran kalacaksınız.
DOĞADA ve İÇİMİZDE HER ŞEY VAR… ve… BU KİTABI OKUDUKTAN SONRA, ARTIK KANSERDEN KORKMAYACAKSINIZ !!!
İster az gelişmiş ister çok gelişmiş olsun tüm toplumların baş belası kanser. Toplumlar arasında kanserin yalnızca çeşitleri değişiyor, toplam görülme sıklığı değil. Çok gelişmiş ülkelerde bir kanser türü yaygınken, az gelişmiş ülkelerde başka bir tür daha sık görülüyor, toplam sayıda değişen çok fazla bir şey yok ve dünyada her yıl binlerce insan bu hastalık yüzünden hayatını kaybediyor. Kanser yapan sebepler ise her dönem tartışma konusu olmaya devam edecek gibi görünse de, beslenme yanlışları, kimyasal çevre kirliliği, sigara, alkol kullanımı ve genetik faktörler üzerinde yoğunlaşılıyor kabaca. Genetik faktörler için yapacak çok fazla bir şey yok açıkçası ama çevresel faktörlerden en önemlisi olan beslenme yanlışlarını kontrol altına almak mümkün. Unutmayın ki, birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de korunmak, tedaviden daha kolay her zaman. Bizi bu illetten koruyan pek çok meyve, sebze, baharat var ve şanslıyız ki ülkemiz bu konuda çok zengin.
ANTİ-KANSER FLAVONLAR
Flavonoidler, yeşil çayda, bazı tam tahıllarda ve birçok mevsiminde yetiştirilmiş sebze ve meyvede bolca bulunan, doğal kanser savaşçısı bir grup maddeye verilen ortak ad.
Bunların günlük olarak gıdalarla düzenli tüketimi, az miktarlarda bile, bizi, birçok kanser türüne karşı korur, hatta bazı yayınlara göre oluşmuş mikroskobik düzeydeki küçük tümörleri de yok edebilir.
Şimdi soracaksınız, nelerde var bu flavonoidler? Yeşil çay ve çikolata en zengin flavonoid kaynaklarından.
Çekirdeğiyle ve kabuğuyla birlikte yenen siyah üzümdeki flavonoid miktarı da yeşil çayı aratmayacak türden. Elma, domates, soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızı biber en zengin kaynaklar. Aslında değişen miktarlarda hemen hemen tüm meyve ve sebzelerde bir miktar var.
Diyetinizdeki flavonoid miktarını artırmak istiyorsanız, soğan ve sarımsağı, özellikle çiğ olarak salata ve yemeklerinizde bolca kullanın. Her gün en az bir porsiyon salata yiyin ve salatanızı limon suyu ve sızma zeytinyağı ile taçlandırın.
Her gün değişik bir mevsim sebzesi yiyin, çorbalarınıza sebze eklemeyi alışkanlık haline getirin, çocuğunuz, eşiniz, mercimek çorbasına püre halinde patates ve havuç karıştırdığınızı anlamayacaktır bile. Meyvelerden koyu renkli olanlara öncelik tanıyın.
Bazı sebze, meyve ve baharatlar bağışıklık sistemindeki ‘çöpçü hücre’ adı verilen doğal kanser savaşçılarının etkinliğini artırıyor. Nohut meme kanserinden, kabak çekirdeği prostat kanserinden korunmada önemli rol oynuyor.
Ünlühekim Hipokrat, "Aldığın ilaç besin, besinin ilacın olsun” demiş. Birçok farklı ülkede yapılan çok sayıda çalışma, sebze, meyve ve baharatların içerisindeki aktif maddelerin hücre deneylerinde kanser hücrelerinin öldürülmesine yardım ettiğini gösteriyor.
Bazı besinler bunu kanser hücrelerinin üremesini engelleyerek, bazılarıysa kanser hücrelerini intihara sürükleyerek yapıyor. "Bazı sebze, meyve ve baharatlar bağışıklık sistemindeki ‘çöpçü hücre’ adı verilen doğal kanser savaşçılarının etkinliğini artırıyor” diyen Uzman Doktor Elif Güveloğlu, bunu yaparken abartıya kaçmamak ve gıdalardan tedavi anlamında mucize beklememek gerektiğini söylüyor.
Bunun nedeninin hücre deneylerinde bu gıdaların konsantre formlarının kullanılıyor olması olduğu belirtiliyor. Bu yüzden gıda dozları tedavide değil korunmada önem taşıyor. Soframızdan eksik etmememiz gereken besinler şöyle sıralanıyor:
LAHANA: İçeriğindeki sülfürlü bileşikler, gıdalarla alınan kanserojen maddeleri bağladığı gibi, vücuttaki kanserle savaşan mekanizmaları da aktive ediyor. Meme kanserine neden olan östrojen formlarını düşürüyor. Akciğer kanserine karşı da koruyucu.
ELMA: Bol miktarda, ‘quersetin’ içeriyor. Bu maddenin kalın bağırsak, meme, yumurtalık ve akciğer kanserleri ile lösemiye karşı koruyucu olduğu belirtiliyor.
b Vücutta sindirilemeyen bazı özel şeker molekülleri içeriyor. Bunlar bağırsaklardaki faydalı bakterileri besleyerek bedenin savunma sistemini güçlendiriyor. Çiğ olarak tüketilmesi gereken bu sebzenin salata ve cacıklara eklenmesi öneriliyor.
KABAK ÇEKİRDEĞİ: İçerdiği, ‘moschatin’ adlı madde ve E vitamini birer kanser savaşçısı. Prostat kanserine karşı koruyucu olduğuna dair önemli ipuçları bulunuyor.
TARHUN: Et yemeklerinin hepsine eşlik edebilecek hoş kokulu aromatik yağlar içeren tarhun, hem kırmızı ete hem de balık ve tavuğa yakışıyor.
TERE: Bağırsaklardaki kanser öncesi oluşumların kansere dönüşmesini engelliyor. Çiğ olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.
MANTAR: Çok az besinde bulunacak miktarda D vitamini içeriyor. Bu vitaminin meme kanserine karşı koruyucu olduğu belirtiliyor.
SOYA FASULYESİ: Asyalı kadınlarda daha az meme kanseri görülmesi bu bakliyatın o bölgede sık tüketilmesine bağlanıyor. Günde 1 fincan pişmiş soya fasulyesinin meme kanserine karşı koruyucu olduğuna dikkat çekiliyor. Bu miktarın salatalara bile eklenebileceği belirtiliyor.
SUMAK: Bu ekşi baharatın, hücrelerimizin genetik şifresini taşıyan DNA'yı koruyucu etkisi bulunuyor. Salatalarda çiğ olarak, dolma ve et yemeklerindeyse pişirilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor.
NOHUT: Nohudun meme kanserin karşı koruyuculuğu olduğu için kadınlar tarafından sıkça tüketilmesi gerekiyor. Haftada en az 3 kez 1 fincan pişmiş nohut tüketilmesi öneriliyor. (İster nohutlu pilav, ister etli ya da sebzeli yemek olarak tüketilebilir.)
BU HATALARI YAPMAYIN
Etleri kömürde pişirmeyin.
Salça ve turşuların üzerinde birikmiş beyaz küfçükleri tüketmeyin.
Küflü peynir tüketme alışkanlığından vazgeçin.
Tuzlanarak saklanmış gıdalardan ve konservelerden uzak du run.
İşlenmiş et diye tabir edilen salam ve sosisten uzak durun.
KANSERLE SAVAŞAN MEYVELER
NAR: Hücre deneylerinin yıldız kanser savaşçısı olan narı, çekirdeğini iyice çiğneyerek tüketmek gerekiyor. Bunun için çekirdeğinin de preslendiği meyve sıkacaklarının kullanılması öneriliyor. Organik nar ekşisinin iyi bir kaynak olduğu belirtiliyor.
ÜZÜM: Üzümün çekirdeği de kabuğu da kendisi de ayrı birer kanser savaşçısı olarak görülüyor. Çekirdekleri iri olanlara rağbet edilmesi öneriliyor.
BÖĞÜRTLEN: Hücre deneylerinde kanser hücrelerinin üremesini durdurduğu tespit edildiği için dünyanın ilgisini üstüne toplayan bu meyvenin tazesini bulmak zor olsada reçeline kolayca ulaşılabiliyor. Reçel satın alırken glikoz şurubu yerine doğal şeker içerenlerin tercih edilmesi öneriliyor.
KARADUT: Hem tazesi hem de reçeli ve şerbeti etkili. Reçelinin ve şerbet özünün mevsiminde hazırlanması gerekiyor.
KİVİ: Bu meyvenin kansere karşı koruyucu etkisinin, birçok bilimsel dergide çok kez yayımlandığı belirtiliyor. Bol miktarda Omega3 ve E vitamini içeren siyah çekirdekleri bile çok etkili bulunuyor. Çok iyi bir C vitamini kaynağı olduğu için, çekirdeğinin iyice çiğnenerek tüketilmesi gerekiyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ YER ELMASI VE SOĞANLA GÜÇLENSİN
SOĞAN: Çiğ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
YER ELMASI: Bu sebzenin pişirilerek veya çiğ olarak tüketilmesi gerekiyor. Bağırsaklardaki faydalı bakterileri besleyerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
KARABİBER: Kırmızı, siyah ve yeşil renkli çeşitler aynı ağaçtan farklı zamanlarda toplanan ürünleri temsil ediyor. İçeriklerindeki aktif maddelerin miktarları farklı olduğu için, bunların karıştırılarak tüketilmesi gerekiyor.
KEFİR: Kafkas halklarının uzun yaşam sırrı olan bu içeceğin hücre deneylerinde de olumlu sonuçlar verdiği belirtiliyor. Kanada’daki Macdonald McGill Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, kefirin meme kanseri hücrelerinin üremesini engellediği, Kanada Moncton Üniversitesi’nde yapılan bir hayvan deneyindeyse kanserli dokudaki bağışıklık moleküllerini artırdığının ortaya çıktığı belirtiliyor.
ARI POLENİ: Her sabah aç karna 1 tatlı kaşığı arı poleni yutmak bağışıklık sistemini güçlü tutuyor. Arı poleni içerdiği yüksek doz B grubu vitaminlerinin yanında, hormon ve enzim yönünden de önemli.
PİLAVINIZA ŞEHRİYE YERİNE YEŞİL MERCİMEK KATIN
Pilavlarınıza şehriye yerine; nohut, yeşil mercimek veya mantar katın. Margarin yerineyse halis tereyağı kullanın.
Kek hazırlarken, beyaz un yerine tam buğday unu; margarin yerineyse tereyağı kullanın. Kekinizin içine bir avuç yabanmersini katın.
Mayonez yerine karabiber, zerdeçal ve hardal eklenmiş yoğurt tüketin.
Yeşil mercimeği haşlayıp elma büyüklüğünde parçalar halinde dondurun ve salatalarınıza ekleyin.
Kerevizi sap ve yapraklarıyla birlikte haşlayıp blender'dan geçirerek minik saklama kaplarında veya buzdolabı poşetinde dondurun. Hazırladığınız her çorbaya bundan bir parça ekleyin.
MAKARNA İÇİN PLASTİK SÜZGEÇ KULLANMAYIN
Alüminyum folyoları sıcak yiyeceklerde veya fırın içinde kullanmayın.
Makarnayı süzmek için plastik süzgeç kullanmayın.
Plastik su ısıtıcısı veya plastik Türk kahvesi makinesi kullanmayın.
Zeytinyağlı yemeklerin dibine soğan kavurma alışkanlığınızdan vazgeçin.
Tavuk ve et bulyon yerine gerçek et veya tavuk suyu kullanın.
BU BAHARATLARI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN
Kimyon
Karabiber
Kekik
Sumak
Zerdeçalhttp://www.kitaptakipcileri.com/Kansere-Karsi-Savunmasiz-Degilsin-Dr-Elif-Guveloglu,PR-1600.html
Elif Güveloğlu Kimdir?
9 Ocak 1971 de Osmaniye Kadirli'de doğdu. İlk okulu Ankara ve Adana'da okudu. Orta okul ve liseyi Özel Adana Koleji'nde okuyup mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek 1997'de Tıp Doktoru oldu ve çeşitli devlet ve özel sağlık merkezlerinde pratisyen doktor olarak çalıştı.
Hastalıkların tanısını belirleyen bir bilim dalı olan Patoloji uzmanlığını tercih etti ve 4,5 yıllık ihtisas eğitimden sonra 2006 yılında yine ÇÜTF de patoloji uzmanlığını bitirerek "Patolog Doktor" unvanı aldı.
Bitkisel ilaçlar konusunda eğitim için çeşitli üniversitelerin düzenlediği FİTOTERAPİ kurs ve kongrelerine katılmış ve bu konuda çeşitli sertifikalar almıştır. Yedi Tepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi'nde Fitoterapi ( Bitkisel tedavi ) yüksek lisansı yapmıştır.
http://www.kitaptakipcileri.com/Kansere-Karsi-Savunmasiz-Degilsin-Dr-Elif-Guveloglu,PR-1600.html
Bitkisel ilaç tedavilerini Türkiye'de bilinçli şekilde mutlaka konunun uzmanı doktorlarca yapılması gerektiğini savunmaktadır ve reçetelerine gerektiğinde tedavi amaçlı olarak yasal satılabilen tıbbi bitkiler ve bitki özleri de yazmaktadır.
Bitkilerin şifa amaçlı kullanımında da, tıpkı diğer tıbbi ilaçlarda olduğu gibi hekim tavsiye ve takibinin şart olduğunu, bitkisel ilaçların yanlış ve bilinçsiz kullanıldığında hastanın zarar göreceğini savunmaktadır.http://www.kitaptakipcileri.com/Kansere-Karsi-Savunmasiz-Degilsin-Dr-Elif-Guveloglu,PR-1600.html
Tıp Diploması, Uzmanlık Belgesi, Kongre Belgeleri ve Kurs Sertifikaları
Tıp Diploması
Hipokrat Yemini
Hipokrat Yemini Belgesi
Patoloji İhtisas Belgesi
Genç Araştırmacı Başarı Belgesi
Ege Tıp Fakültesi Fitoterapi Kursu Belgesi
Yeditepe Üniversitesi Etnobotani Kongresi
Cilt patolojisi belgesi
Kanser Patolojisi Kongresi
Kemik İliği Patolojisi
Prostat Patolojisi Belgesi
Over Tümörleri Kursu
Sito Patoloji Kursu Belgesi
Sivas Patoloji Kongresi
Zonguldak Patoloji Kongresi
http://www.kitaptakipcileri.com/Kansere-Karsi-Savunmasiz-Degilsin-Dr-Elif-Guveloglu,PR-1600.html
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Güvenilir, ürünleri değerli ve kaliteli. 4-5 yıldır alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım alışveriş sitesi. Güvenle herkese tavsiye ederim.
B... G... | 18/10/2024
Çok hızlı ve sağlam bir şekilde elime ulaştı.Çok teşekkürler
S... B... | 27/09/2024
Kitapları çok beğendim, kargo da çok özenli idi . Arkadaşım da sipariş verecek. Çok teşekkür ederim.
Canan Çatal | 26/09/2024
Çok İyi, sorun yok
fatih arı | 25/09/2024
sagolun
bilal kızılırmak | 08/08/2024
Aliveris icin tek adres kolayliklari sorunda sorunuz karsinda ulasabiliyorsunuz sorunsuz siparis verebiliyorsunuz
k... ö... | 01/08/2024
Kitap takipçileri harika...
H... Ö... | 27/07/2024
Güvenilir ve hızlı
Mustafa Varol | 12/07/2024
Güvenle alışveriş yapabilirsiniz
SEZGIN MEHMET | 14/01/2024
Böyle bir siteye gerçekten ihtiyaç var
Hayati Sevinir | 12/01/2024
Tavsiye Ürünler