Marifet Dergisi ARALIK  2016 51. Sayısı "Marifet Hakkı Bilmektir"
Dergide Bu Ay:
Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri'nin Sohbetleri..
-Bazı Eşheb Abdulkadir El Geylani ks. -  Prof. Dr. Fehmi El Kazzaz
-Mahmut Efendi Hazretlerine ay İçerisinde Ziyaretler Ve Fotoğrafları
-Cübbeli Ahmet Hocaefendiye - Mehmet Talu
-Mektubat-ı Rabbani'den - Fukran Kandemir
-Allah'ın Halifesi İnsan Ve Yaratılış Hikmeti - Resul Bölükbaşı
-Halep mi Ölüyor? İnsanlık mı? - Mehmet Ali Ay Halit Taşdelen
-İslam'ı Ve Terörü Nasıl Anlatmalıyız? - Dr. Seyfi Şahin
-Güzel Ahlak - Abdülkerim Çevik Norşini
-Mevzu Uydurma Hadis - Abdülfettah Kevseri
-Her Kavmin Ülis'i Olmalı - Lütfü Şehsuvaroğlu
-Aşk Ve Zillet - Yavuz hoplar
-Gallipoli - Kerime Yıldız
-Evvelce
-Bütün Yanlışların Başı Dünya Sevgisi - Şefik Kocaman
-Muhterem kardeşlerim; Mübarek Mevlid Kandili’ni idrak edeceğimiz Aralık ayında da sizlere kavuşturan yüce Mevlâ’mıza hamd-ü senalar olsun.

Mübarek Mevlid Kandili de Rasûlüllah’ın şefaatine nail olmayı hepimize nasip etsin inşaallah. Suriye’de Halep’te kardeşlerimiz acımasızca katledilirken, en kalbî dualarımızla yanlarında olmaya gayret etsek de fiilen elimizden haykırmaktan başka birşey gelmiyor malesef. Bu sayımızda Halep’te yaşanan dramı özel bir dosya halinde sizlere sunuyoruz. Rebiülevvel sayımıza Mahmud Efendi Hazretlerimizin kıymetli sohbetlerinden biriyle başlıyoruz.

Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in faziletinden ummetinin nasıl istifade ettiği, selâm vermeye dikkat etmenin luzumu, kara ve denizdeki fesadın neler olduğu, İbrahim (Aleyhisselâm)’ın hanımı Sare validemizle gittiği Mısır seferi, avlanmaya çıkan aslan, kurt ve tilkinin hikayesi ve Eshab-ı Sebt’in cumartesi gunu balık avlamaları hakkındaki sohbetinin tamamı "Sohbetler” bölümümüzde. "Dine davet binası” köşemizde ise Şefik KOCAMAN Hocaefendi; "Bütün yanlışların başı, dünya sevgisidir.”

başlıklı makalesiyle bizi bir kez daha uyarıyor. Dunyayı, dunyalık şeyleri, dunyanın geçici zevklerini sevmek her yanlışın başıdır. Mahmud Efendi Hazretlerinin "Dunyaya meyledenlere eczanemizde ilaç yoktur.” kelamınca; dunya sevgisi her Musluman için kötu bir beladır fakat alimlerin dunyayı sevmeleri çok daha buyuk bir beladır anafikrini ortaya koyuyor. Furkan KANDEMİR Hocaefendi Mektûbât-ı Rabbânî’den, "Ahlak-ı Hamide” Güzel Ahlak konusunu işledi.

Rasul BÖLÜKBAŞI Hocaefendi,”Tevhidin Hakikati” köşesinde; Allah’ın halifesi insan ve yaratılış hikmeti başlıklı makalesinde eşref-i mahlûkat olan insanı ele alıyor. Yine ahlak konulu bir başka makalemiz de Abdülkerim Çevik NORŞİNİ Hocaefendiden. Son günlerin en önemli konularından biri olan "uydurma hadis” meselesi Abdülfettah Kevseri Hocaefendinin bu ay da pekiştirdiği bir mesele olarak karşımıza çıkıyor.

Bu ay aramıza yeni katılan üstad Dr. Lütfü ŞEHSUVAROĞLU, Müslüman Türk Milleti’nin en büyük kahramanı "Mehmetçik”i anlatıyor. Kendisine hoşgeldin diyoruz. Yine aramıza yeni katılan yazarlarımızdan olan Dr. Seyfi ŞAHİN, İslam’ı ve Terörü nasıl anlatmalıyız sorusunun cevabını arıyor. Kendisine de aramıza hoşgeldiniz diyoruz.

Yavuz Hoplar, A. Baki Gölpınarlı’nın Mantıku’t-Tayr‘dan çevirisini yaptığı Aşk ve Zillet hikâyesinde, şeyhlik makamında olan Şeyh-i San’an’nın ibretlik akıbetini naklederek, itaat etmeyi isyanla karıştıranların, yoldan çıkmanın insanın başına ne gibi işler açacağını ortaya koyuyor. K.YILDIZ Hanımefendi, Tell England ve Gallipoli filmlerinin ilginç siyâsî sonuçlarını değerlendiriyor. Birinci filmden sonra Anzak Tâziyesi; İkinci filmden sonra ise Anzak Koyu adının resmîleşmesi tesaduf mu? Dergimizin kapak konusu olan Abdülkadir Geylani Hazretlerini ve onun mücadelesini en sona bıraktım. Bu makale muhterem hocamız; Prof. Dr. Fehmi Kazzaz’ın kaleminden sizlerle buluşuyor. İnşaallah önümüzdeki sayıda tekrar buluşabilmek ümidiyle… Fi emanillah.
-Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hz.nin Kitaplarını Kitaptakipcileri sitemizden Yurtiçi Kargo Güvencesinde kredi kartı, havale veya Kapıda ödeme, Bkm Express ile indirimli bir şekilde sahip olabilirsiniz... Ayrıca elif kitabevi konya adresinden temin edebilirsiniz.
 SİTE:www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Marifet Dergisi ARALIK 2016 Sayısı, Bazı Eşheb Abdulkadir Geylani K.s Marifet Dergisi ARALIK 2016 Sayısı, Bazı Eşheb Abdulkadir Geylani K.s, marifet dergisi 51. sayısı aralık 2016 cübbeli ahmet hocaya cevap bazı eşheb abdülkadir geylani kadiri tarikatı ismailağa sipariş ver satın al incele oku, Ahıska Yayınevi, Marifet Dergisi Sayıları 2016 ayı 2016 51.sayı
Marifet Dergisi ARALIK 2016 Sayısı, Bazı Eşheb Abdulkadir Geylani K.s

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.